Sutra kamen-temeljac za fiskulturnu salu

0

Direktor Osnovne škole “Srbija” na Palama Neđo Ždrale najavio je da će sutra biti položen kamen-temeljac za fiskulturnu salu, za čiju izgradnju je Vlada Srbije izdvojila milion i po KM. Ždrale je rekao Srni da bi svečanosti trebalo da prisustvuju i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović i ambasador Srbije u BiH Ninoslav Stojadinović.

“Fiskulturna dvorana imaće 1.183 metra kvadratna površine i biće jedna od najmodernijih sportskih sala u okruženju. Izgradnja će koštati oko milion KM, a ostalih 500.000 KM biće utrošeno za nabavku opreme”, precizirao je Ždrale.

On je dodao da se OŠ “Srbija” razlikuje od drugih po tome što se cijeli vaspitno-obrazovni proces odvija po modelu kabinetske nastave.

“Škola je nedavno dobila moderni kabinet za hemiju sa laboratorijom, koji je koštao 12.500 KM, a projekat je pomogla nevladina organizacija `Vorld vižn`”, rekao je Ždrale.

Prema njegovim riječima, “Srbija” ima i savremeni informatički kabinet, a ponos ove škole svakako je i moderna stomatološka ordinacija.

U odnosu na prošlu, ove školsku godinu je povećan i broj đaka za dva nova razreda.

“Škola ima 654 učenika i 72 nastavnika, uključujući i vannastavno osoblje, kao i 116 učenika u područnoj školi u Podgrabu”, naveo je Ždrale.

On je naglasio da je realizacija svih ozbiljnijih projekta u vezi sa školom “Srbija” protekla uz veliku pomoć vlada Srbije i Republike Srpske.

Osnovnu školu “Srbija” 8. septembra 2009. godine otvorili su tadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić i predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments