Sutra i u subotu potpuna obustava saobraćaja

0

Na pojedinim dionicama koje pokriva Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo, sutra i u subotu, 15. i 16. juna, u potpunosti će biti obustavljen saobraćaj zbog održavanja Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju 2012“.

Saobraćaj će sutra od 12.35 do 16.00 časova biti obustavljen na relaciji Granični prelaz Vardište – Višegrad – Sjemeč – Rogatica – Podromanija – Mokro – LJubogošta – Pale.

U subotu, 16. juna, od 13.00 do 14.30 časova saobraćaj će biti obustavljen na relaciji Milići – Konjević Polje – Drinjača – Zvornik – Karakaj – Kozluk – Granični prelaz Šepak, saopštenoje iz CJB Istočno Sarajevo.

U vrijeme obustave, saobraćaj će se odvijati alternativnim pravcima.

Sutra će vozila moći da saobraćaju magistralnim putem Višegrad – Rogatica, regionalnim Borike – Han Pijesak, magistralnim putem Pale – Prača i regionalnim putem Prača – Goražde.

U subotu će alternativni pravci biti magistralni put Šepak – Glavičice, regionalni Glavičice – Ugljevik, magistralni Ugljevik – Tuzla – Kladanj i magistralni Kladanj – Vlasenica.

Republika Srpska je i ove godine dio bogate istorije najstarije sportske manifestacije – 52. Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“.

Ovogodišnja tradicionalna biciklistička trka „Kroz Srbiju“ startovala je juče u Nišu i voziće se putevima rimskih imperatora, od Mediane kraj Niša do Singidunuma u Beogradu, gdje je i cilj trke nakon šest etapa i više od 1.000 kilometara.

Četvrta etapa trke, Banja Koviljača – Pale, dužine 171,8 kilometara, kreće 15. juna u 11.30 časova, a planirano je da učesnici stignu na cilj u Ulici Nova na Palama u 15.50 časova.

Proglašenje pobjednika predviđeno je za 16.00 časova, a konferencija za novinare u 16.15, nakon čega će takmičari autobusima biti prevezeni na Jahorinu.

Etapa Pale – Bajina Bašta startovaće u subotu, 16. juna sa startnog mjesta u paljanskoj ulici Nova.

Opština Pale je od prošle godine, odlukom Skupštine „Trke kroz Srbiju“, proglašena stalnim organizatorom trke, saopšteno je ranije iz ove opštine.

Na ovogodišnjoj 52. trci „Kroz Srbiju“ startovaće nekoliko velikih svjetskih biciklističkih zvijezda. Među njima je i srpski olimpijac Ivan Stević iz „Partizana“, sada član turskog „Salkano tima“ koga je selektor Radiša Čubrić predstavio kao sigurnog učesnika u olimpijskoj drumskoj trci u Londonu.

Organizatori su rekli da su obišli najteže etape, ali da je etapa od Bajine Bašte do Pala možda i pobjednička.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare