„Sutjeska“ i „Vlasenica“ ne zaboravljaju tragično nastradalog golmana

0

FOČA – Fudbaleri klubova „Sutjeska“ i „Vlasenica“ odigrali prijateljsku utakmicu u Foči u čast sjajnog glomana Milivoja Mišu Savića koji je tragično nastradao 2007. godine.

Iako je i ove godine izostao Memorijalni turnir u fudbalu „Milivoje Mišo Savić“ u Vlasenici, dva kluba ne dozvoljavaju da izblijedi sjećanje na ovog sportistu.

Milivoje Savić je rođen 1987. godine u Sarajevu, a fudbalsku karijeru je počeo u „Vlasenici“, gdje je u ratu izbjegao sa svojom porodicom.

U „Sutjesku“ je došao 2006. godine i za godinu dana ostavio neizbrisiv trag.

Vječito nasmijani momak koji je plijenio svojom pojavom i sjajnim odbranama ulivao samopouzdanje svojim saigračima, sa fočanskim plavo-bijelima je 2007. godine izborio plasman u Prvu ligu Republike Srpske i bio je jedan od najzaslužnijih za taj istorijski uspjeh.

Iste te godine, tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći u Foči.

Preminuo je 19. septembra 2007. godine u Bolnici u Podgorici, četiri dana nakon saobraćajne nesreće.

Fudbalski klubovi „Sutjeska“ i „Vlasenica“ čuvaju uspomenu na talentovanog golmana, koji je bio tek napunio 20 godina i kojem je predviđana odlična karijera.

U prijateljskom odmjeravanju snaga, fočanski prvoligaš savladao je drugoligaša iz Vlasenice sa 3:1.

Dva gola za „Sutjesku“ postigao je Dejan Rašević, a jedan Dejan Mojović, dok je za „Vlasenicu“ strijelac bio Dalibor Krezović, koji je sa pokojnim Savićem igrao za oba ova kluba.

Delegacije „Sutjeske“ i „Vlasenice“, zajedno sa roditeljima i prijateljima Milivoja Savića, prije utakmice prislužile su svijeće i položile cvijeće na mjestu nesreće.

Na zajedničkom ručku nakon utakmice i druženju igrača i članova dva kluba, predstavnici „Vlasenice“ najavili su da će memorijal obnoviti naredne godine ukoliko to prilike budu dozvoljavale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare