Supruga ambasadora Malezije juče posjetila Ljubogoštu

0

Supruga ambasadora Malezije juče posjetila Ljubogoštu

Supruga ambasadora Malezije u BiH Siti Hava Otman juče je u selu Ljubogošta kod Pala posjetila korisnicu programa kućne njege ovdašnje Opštinske organizacije Crvenog krsta Milenu Veselinović i uručila joj paket sa prehrambenim i higijenskim proizvodima.

Milena Veselinović (83) jedan je od 87 korisnika programa kućne njege. Riječ je o bolesnoj starici koja prima 41 marku socijalne pomoći, a koja je prije nešto više od dvije godine preživjela moždani udar. Od tada je nepokretna.

– Ovo je mala i simbolična pomoć, ali se iskreno nadam da će baki Mileni dobro doći. Imala sam želju da na terenu vidim kako aktivisti i volonteri Crvenog krsta pomažu starim ljudima. Inače, nedavno smo formirali i Klub žena diplomata čiji je osnovni cilj da sprovodi humanitarne aktivnosti, pa se i ubuduće mogu očekivati slične akcije – rekla je Siti Hava Otman.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta u Palama Jelena Petrović podsjetila je da se program kućne njege sprovodi od polovine prošle godine.

– Naši aktivisti i volonteri organizacije posjećuju korisnike jednom nedjeljno. Korisnici ovog programa su uglavnom ljudi bez bliže porodice i teškog materijalnog stanja. Jedan broj njih ima bliže članove porodice, ali su im primanja mala da bi bila dovoljna za adekvatnu brigu. Trudimo se i da bar jednom mjesečno obezbijedimo korisnicima ovog programa pakete sa hranom i higijenskim potrepštinama, prvenstveno pelenama – rekla je Jelena Petrović.

Zbog teškog zdravstvenog stanja baka Milena je malo šta mogla da kaže o jučerašnjoj akciji, pa je tek prozborila da „se živi svakako, jede ponešto“ kao i da je obilaze „ovi iz Crvenog krsta“.

Saradnja

Jelena Petrović je ocijenila da pomoć Siti Hava Otman predstavlja gest vrijedan svake pohvale i pažnje.

– Imamo dobru saradnju sa paljanskom Pravoslavnom hrišćanskom zajednicom i ovdašnjom apotekom „RP“, koja povremeno obezbijedi pakete pelena za naše korisnike, a tu su i pojedini građani Pala koji izdvajaju novac za pomoć – rekla je Petrovićeva.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare