Šumsko gazdinstvo „Romanija“ za asfaltiranje izdvojilo 665. 000 KM

1

SOKOLAC – Rekonstrukcija puta Ivan polje – Ozerkovići dužine 1.500 metara počinje danas, a kada bude završena krajem sedmice, biće završeno asfaltiranje za sve lokalne dionice planirane u ovoj godini na području opštine Slokolac, za šta je planirano 665.480 KM, rekao je Srni direktor sokolačkog Šumskog gazdinstva „Romanija“ Strahinja Bašević.

On ističe da će asfaltiranjem puta za Ozerkoviće biti potpuno rekonstruisan put prema manastiru Svete Trojice koji se nalazi na tromeđi opština Sokolac, Rogatica i Pale.

Bašević je rekao da je minule sedmice asfaltiran put Knežina-Batovo dužine 699 metara, dionica na putu Novo selo – Bukovik dužine 570 metara, put Rančići–Preljubovići dužine 496 metara, dionica Ćavarine–Smrtići dužine 300 metara i dionica Margetići–Stanića brdo dužine 820 metara.

On je naveo da su u toku pripemni radovi i za asfaltiranje lokalnih dionica Kaljina-Širjevići i Kaljina-Bare.

Branislav Mumović, vlasnik preduzeća za preradu drveta u selu Bukovik udaljenom sedam kilometara od Sokoca, rekao je Srni da dobar put njemu znači „opstanak firme i ostanak njegove višečlane porodice u ovim krajevima“.

On navodi sa je radost mještana u ovom selu neizmjerna i da žive u nadi da će u narednom periodu biti asfaltirano preostalih 3.800 metara, nakon što je do sada u dva/tri navrata asfaltirano ukupno 1.200 metara.

Mumović je rekao da je za njega kao privrednika put posebno značajan jer mu omogućava bolju komunikaciju sa dobavljačima i kupcima, a prošle godine i sam je uložio značajna sredstva za proširenje preostalog dijela makadamskog puta koji vodi ka njegovom preduzeću.

„Da su ovakvi putevi stizali prije dvadesetak godina ljudi ne bi odlazili i sela ne bi odumirala“, poručio je Mumović.

Mještanin naselja Batovo kod Knežine Drago Novosel je rekao Srni da su mještani više nego zadovolji asfaltiranjem puta koji im je obećavan u minulih 25 godina.

„Naš projekat je prolazio na odgovarajućim tijelima, pa smo jedni druge i `častili za muštuluk`, ali je sve ostalo na obećanjima. Napokon smo dobili put i očekujemo da će nam konačno biti urađena i kanalizacija“, tvrdi Novosel.

Mještani Batova velike nade polažu u rukovodstvo grada Istočno Sarajevo, odakle se očekuju sredstva za kanalizaciju, što će ih spasiti od niza nevolja u naselju gdje otpadne vode godinama teku plitkim kanalom uz put.

Mještani sela svih šest sela do kojih je ovih dana stigao asfalt izrazili su zahvalnost rukovodstvu sokolačkog Šumskog gazdinstva „Romanija“ na čelu sa direkorom Strahinjom Baševićem i vjeruju da će ova praksa stvaranja boljih uslova za život na selu biti nastavljena, što će najviše doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Okreni jedan kilometar i prema kaljinskom Buku.