Šumska uprava prerasta u gazdinstva

0

MILIĆI – Šumska uprava /ŠU/ u Milićima izdvojiće se iz sastava Šumskog gazdinstva /ŠG/ „Birač“ iz Vlasenice i funkcionisaće kao samostalno šumsko gazdinstvo, izjavio je danas Srni načelnik opštine Milići Momir Lazarević.On je dodao da je odluku o tome donijela Vlada Republike Srpske i da će uskoro početi diobni bilans, koji će biti završen do kraja aprila.


Lazarević je o ovome informisao odbornike Skupštine opštine /SO/ Milići na jučerašnjem skupštinskom zasjedanju, ističući da je izdvajanje milićke ŠU iz sastava „Birča“ i njeno prerastanje u šumsko gazdinstvo dobra vijest za privredu opštine Milići.

„Najkvalitetniji drvni sortimenti nalaze se na području opštine Milići i u poslovnom bilansu `Birča` učestvuju u dominantnom procentu. Pri tome, `Birač` godinama posluje sa gubitkom, koji je samo u prošloj godini iznosio 1,2 miliona KM. Sa domaćinskim gazdovanjem mislim da mi u Milićima te probleme nećemo imati i da će najviše dobiti drvoprerađivači iz Milića“, rekao je Lazarević.

Lazarević podsjeća da je do 2005. godine milićka ŠU imala status gazdinstva, te da je poslije usvajanja izmjena i dopuna Zakona o šumama formirano ŠG „Birač“, u čiji su sastav ušla gazdinstva iz Vlasenice, Milića, Zvornika, Šekovića i Osmaka.

Do integrisanja u ŠG „Birač“, milićko gazdinstvo ostvarivalo je dobre poslovne rezultate i značajan dio dobiti investiralo u poslovnu infrastrukturu i objekte.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare