Sufinansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja 120 lica

0
Zvornik centar

ZVORNIK – Grad Zvornik raspisao je javni poziv poslodavcima za korišćenje sredstava iz gradskog budžeta po Projektu zapošljavanja i samozapošljavanja ukupno 120 pripravnika visoke, više i srednje stručne spreme, kao i drugih nezaposlenih lica.

Grad će sufinansirati zapošljavanje pripravnika kod poslodavaca i samozapošljavanje 30 lica visoke stručne spreme, pet lica više stručne spreme, 80 lica srednje stručne spreme i kvalifikovanih radnika, kao i pet lica za samozapošljavanje, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Sufinansiranje iz gradskog budžeta biće u fiksnom mjesečnom iznosu po jednom zaposlenom i to za visoku stručnu spremu 750 KM za period od 12 mjeseci, za višu stručnu spremu 600 KM na devet mjeseci, a za srednju stručnu spremu i kvalifikovane radnike 540 KM na šest mjeseci.

Sufinansiranje samozapošljavanja na period od godinu dana iznosiće 540 KM mjesečno.

Poslodavacima koji po ovom javnom pozivu zaposle djecu poginulih boraca, djecu ratnih vojnih invalida i ratne vojne invalide biće odobreno sufinansiranje na 12 mjeseci, bez obzira na stručnu spremu lica koja zaposle u iznosima navedenim za odgovarajuću stručnu spremu.

Javni poziv otvoren je do 20. juna.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare