Sufinansiranje samozapošljavanja iz gradskog budžeta

0
Sufinansiranje samozapošljavanja iz gradskog budžeta

ZVORNIK – Ugovore o samozapošljavanju danas je u Zvorniku potpisalo 11 preduzetnika koji prvi put pokreću svoj biznis u okviru Projekta zapošljavanja i samozapošljavanja pripravnika visoke, više i srednje stručne spreme i drugih nezaposlenih lica iz budžeta grada.

Sufinansiranje samozapošljavanja iz gradskog budžeta vršiće se na period od 12 mjeseci u iznosu od 540 KM mjesečno.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović rekao je da će sredstva biti uplaćivana kvartalno, te da će se kroz ovaj projekat sufinansirati 80 odsto bruto plate poslodavcima za novozaposlene radnike.

Kroz ovaj projekat biće zaposleno od 170 do 180 ljudi, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik.

Sufinansiranje iz gradskog budžeta vršiće se u fiksnom mjesečnom iznosu po jednom zaposlenom, i to za visoku stručnu spremu 750 KM mjesečno na period od 12 mjeseci, za višu stručnu spremu 600 KM mjesečno na period od devet mjeseci i za srednju stručnu spremu i KV radnike 540 KM na period od šest mjeseci.

Poslodavacima koji po ovom javnom pozivu zaposle djecu poginulih boraca, djecu ratnih vojnih invalida i ratne vojne, odobrava se sufinansiranje na period od 12 mjeseci, bez obzira na stručnu spremu lica koje zaposle u iznosima navedenim za odgovarajuću stručnu spremu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare