Sufinansiranje mini-projekata zajednica etažnih vlasnika

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima 45 zajednica etažnih vlasnika na području ove lokalne zajednice o sufinasiranju mini-projekata čija je vrijednost do 2.000 KM, s ciljem da lokalna zajednica pomogne građanima da poboljšaju kvalitet svakodnevnog života.

„Javni poziv za projekte bio je raspisan prije mjesec i po dana. Nakon pregleda i evaluacije odlučili smo se za 45 projekata zajednica etažnih vlasnika. Ukupno je riječ o 34.000 KM, a rok realizacije je tri do četiri mjeseca“, rekao je Ćosić, dodavši da će sredstva biti uplaćena u roku 10 do 15 dana.

On je napomenuo da je riječ o programu koji se sprovodi od prošle godine.

„Najčešće se aplicira sa projektima video-nadzora u zgradama, rekonstrukcijama i popravkama haustora, infrastrukturnim intervencijama u zajedničkom prostoru oko zgrada, iscrtavanje parking-prostora i mini-igrališta za djecu“, precizirao je Ćosić.

On je izrazio zadovoljstvo velikim brojem zainteresovanih aplikanata. „Efekat odgovornosti povećava i nivo zajedničkog ulaganja. Kada se udruže opštinski novac i sredstva građana onda se pojačava i odgovornost u upotrebi tog novca“, rekao je Ćosić novinarima.

Ćosić je napomenuo da će biti nastavljena realizacija ovog i sličnih projekata jer je cilj opštine Istočno Novo Sarajevo da sarađuje sa nevladinim organizacijama, sportskim klubovima, udruženjima građana, pa i direktno sa građanima radi boljeg kvaliteta života.

Prema njegovim riječima, u ovoj opštini ima 140 registrovanih zajednica etažnih vlasnika koji prosječno imaju po 30 stanova, što čini ukupno 3.900 vlasnika sambenih jednica.

Predstavnik Zajednice etažnih vlasnika Hilandarske 30 Vuk Vučetić istakao je da će 750 KM biti iskorišteno za uvođenje električnog sistema za otvaranje ulaznih vrata, te zahvalio opštini Istočno Novo Sarajevo.

On je podsjetio da je Zajednica etažnih vlasnika koju predstavlja prošle godine, takođe, dobila sredstva u okviru ovog projekta, kada je uveden video-nadzor i alarm.

„Imamo još ideja koje ćemo, nadam se, u saradnji sa opštinom i uz podršku načelnika Ćosića realizovati u budućnosti“, dodao je Vučetić.

Tokom same ceremonije potpisivanja ugovora načelnik Ćosić upoznao je predstvnike zajednica etažnih vlasnika o dinamici sprovođenja većih infrastrukturnih projekata na području ove lokalne zajednice.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare