Sud potvrdio legitimitet novom rukovodstvu Boračke organizacije Pale

0
Arhivska fotografija

Osnovni sud na Sokocu donio je Rješenje o postavljanju Petra Klisare kao novog lica ovlaštenog za zastupanje Boračke organizacije opštine Pale, kojim se odobrava upis u sudski registar.

Rješenje je doneseno 11. novembra, a Klisara je i predsjednik Skupštine Boračke organizacije Pale, rečeno je danas na konferenciji za novinare rukovodstva paljanske Boračke organiazacije.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije opštine Pale Jasna Gavrilović izjavila je da su ovim rješenjem okončani vanredni izbori u paljanskoj Boračkoj organizaciji koji su počeli 26. maja i trajali do 29. avgusta, te da će legalno novoizabrano rukovodstvo nastaviti svoj rad u punom kapacitetu.

„Boračka organizacija Pale neće ometatati bilo koga ko smatra da je u postupku vođenja vanrednih izbora bilo nezakonitog rada. Sa druge strane, ostaje pravo i obaveza podnošenja krivičnih prijava protiv onih koji su do sada svojim radom ukaljali ugled Boračke organizacije“, navela je Gavrilovićeva.

Gavrilovićeva navodi da će Boračka organizacija opštine Pale nastaviti svoj rad s ciljem da svaki borac i pripadnik boračkih kategorija, bez obzira da li je član organizacije ili ne, bude evidentiran.

Prema njenim riječima, Boračka organizacija opštine Pale planira da sljedeće godine svečano obilježi 30 godina od početka odbrambeno–otadžbinskog rata, te dodijeli spomenice jedinicama i borcima zaslužnim tokom rata.

Ona dodaje da im je namjera i na Vidovdan da organizuju postrojavanje boraca i potomaka palih boraca, kako bi na vidljiv način pokazali ko su ljudi koji su stvorili Republiku Srpsku.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare