Stvoreni bolji uslovi za novu školsku godinu

0
OŠ

HAN PIJESAK – U Osnovnoj školi „Milan Ilić Čiča Šumadijski“ na Han Pijesku sve je spremno za početak nove školske 2017/18. godine za 212 učenika, među kojim su 22 prvačića.

Direktor ove ustanove Dragi Narančić rekao je Srni da je lokalna uprava obezbijedila sredstva za novu fasadnu stolariju /prozore/ i da će uslovi za rad škole biti mnogo bolji u školskoj 2017/2018. godini.

„Postavljaju nam nove oluke i već je polovina posla urađena, proširili smo i sanirali hodnike, a do početka školske godine očekujemo i da bude asfaltiran prilaz školi“, rekao je Narančić i dodao da je za sve ove aktivnosti sredstva obezbijedila opština Han Pijesak.

Narančić je istakao da u OŠ „Milan Ilić Čiča Šumadijski“ imaju potpunu zastupljenost kadrova u predmetnoj i razrednoj nastavi.

On je rekao da su uspjeli da nabave i dovoljnu količinu uglja za zagrijavanje škole u prvoj polovini sezone.

Narančić je podsjetio da je u prošloj školskoj godini u OŠ „Milan Ilić Čiča Šumadijski“ bilo 208 učenika, a u prethodnoj 2015/2016. godini 198 đaka.

„Nije to drastičan pad broja učenika u ovoj ustanovi, ali je riječ o opštini koja spada u manje opštine u Srpskoj prema broju stanovnika, pa se broj učenika u poratnim godinama uglavnom kreće oko 200“, rekao je direktor škole.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare