Studentsko pozorište Pale sutra u Milićima izvodi pozorišnu predstavu “186. stepenik”

0

MILIĆI – Studentsko pozorište Pale sutra će u sali Doma rudara u Milićima izvesti pozorišnu predstavu “186. stepenik” po tekstu Borislava Pekića.


Ova predstava nagrađena je prvom nagradom za režiju na nedavno završenom festivalu u Laktašima.

“Izvođenje predstave baš na sutrašnji dan upriličeno je povodom 25. godina od upokojenja velikana srpske pisane riječi, romansijera, dramskog pisca i filmskog scenariste Borislava Pekića, koji je rođen u Podgorici 4. februara 1930. godine, a preminuo u Londonu, 2. jula 1992. godine”, rekao je danas Srni predsjednik Savjeta za kulturu Skupštine opštine Milići Vojkan Mujičić.

On se za pomoć u realizaciji ovog kulturnog projekta zahvalio Kompaniji “Boksit” Milići i za avgust najavio nove slične projekte u oblasti dramske i muzičke kulture.

Početak predstave zakazan je za sutra u 20.00 časova.

Studentsko pozorište Pale nedavno je u Kulturnom centru Pale premijerno izvelo predstavu “186. stepenik”, koju je režirao Nemanja Kostić po tekstu Borislava Pekića.

Direktor Studentskog pozorišta Pale i glumac u predstavi Veljko Đoković rekao je tada novinarima da je predstava rađena prema Pekićevom djelu koje je zasnovano na istinitim događajima.

On je naveo da se predstava bavi istinama i lažima izrečenim o nacističkom koncentracionom logoru Mathauzen, a radnja se dešava početkom osamdesetih godina prošlog vijeka.

(www.palelive.com / Srna / Foto arhiva)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments