Studentska zima okupila veliki broj mladih

0

Na Jahorini je u toku deseta „Studentska zima“, koja će trajati do 11. februara, a u okviru koje će stotine studenata imati priliku da po povoljnim uslovima, na koristan i zabavan način provedu zimovanje na ovoj olimpijskoj planini, rekla je Srni portparol Olimpijskog centra Jahorina Zorica Stojanović.

Stojanovićeva je navela da će projekat, kao i svake godine, obuhvatiti niz sportskih, obrazovnih, kulturnih i zabavnih aktivnosti.

Ona je naglasila da je na Jahorini trenutno mnogo mladih, a da su, osim studenata u organizaciji Ferijalnog saveza Srpske, tu i studenti Fakulteta fizičke kulture iz Novog Sada.

„Uslovi za skijanje na Jahorini su odlični. Lijepo vrijeme, uređene staze, moderan vertikalni transport, nezaboravan provod u jahorinskim hotelima samo su neki od razloga zašto veliki broj gostiju posjećuje ovu olimpijsku ljepoticu“, istakla je Stojanovićeva i dodala da je visina snježnog pokrivača trenutno 90 centimetara.

Prema njenim riječima, najveća posjećenost je u dane vikenda, kada na Jahorini boravi više od 4.000 gostiju, od čega oko 2.000 skijaša.

Stojanovićeva je napomenula da planinu sve više posjećuju lokalni gosti sa Pala i Sarajeva koji uživaju u šetnji na čistom vazduhu.

Ona je dodala da cijena ski-pasa do 11. marta iznosi za tri časa skijanja 23 KM, za četiri časa skijanja u toku dana 28 KM, dok cjelodnevni ski-pas iznosi 33 KM.

U hotelu „Bistrica“ cijene su niže do 30 odsto u odnosu na „top sezonu“, tako da polupansion od 19. janura do kraja zimske turističke sezone košta 59 KM.đ

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare