„Studentska zima“ na Jahorini

0

Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske pomoglo je održavanje ovogodišnje „Studentske zime“ na Jahorini sa 25.000 KM, jer se ova manifestacija proteklih godina pokazala veoma uspješnom i dala je pozitivne rezultate, rekao je Srni resorni ministar Proko Dragosavljević. „Cilj ovog projekta je da se većem broju studenata iz RS omogući odlazak na zimovanje, da nauče skijati, da se druže sa kolegama i razmjenjuju iskustva. Cilj je i promocija turističkih potencijala Jahorine među studentskom populacijom, bavljenje sportom, zdrav način života i prevencija zloupotrebe opojnih droga i alkohola“, istakao je Dragosavljević.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo sufinansira ovaj projekat posljednjih pet godina, a organizuje ga uz pomoć Studentskog sportskog saveza Univerziteta u Banjaluci.

„Ministarstvo projekat realizuje na Jahorini, jer ova planina smještajem i infastrukturom zadovoljava potrebe učesnika“, istakao je Dragosavljević.

On je dodao da su studenti do ove godine bili smješteni u studenstkom domu „Koran“ na Palama, a od ove godine biće smješteni u hotelu „Rajska dolina“ na Jahorini.

Boravak traje po sedam dana, a više od 400 studenata smjenjivaće se od 9. januara do kraja februara. Studenti snose dio troškova.

(Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare