Studentska pozorišna trupa igrala za brucoše i malu Helenu

0

FOČA – Tokom pozorišne predstave dobrodošlice za brucoše „Mamin sin“, koju je izvela Studentska pozorišna trupa u Gradskom pozorištu Foča, prikupljeno je 300 KM za liječenje Helene Gavran.

Publiku su činili brucoši Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta u Foči, a gledali su predstavu „Mamin sin“, rađenu prema tekstu i u režiji studenta i predsjednika fočanske trupe Mirjane Radović, koja na komičan način govori o aktuelnim problemima društva i narušenim rodbinskim odnosima oličenim u porodici Rikalo.

Mirjana Radović, koja tumači ulogu Anđelije, nakon sinoćne predstave istakla je da je zadovoljna odzivom publike.

„Bilo je dosta brucoša i studenata starijih godina. Prikupljeno je 300 KM, što je sasvim dovoljno za finansije kojima raspolažu studenti. Imali smo human motiv, ispunili smo ono što smo planirali, a ujedno su nam se javili studenti koji žele da se priključe trupi“, rekla je Radovićeva.

Osim Radovićeve, u ovom komadu igrali su Dejan Radović, Igor Krnjić, Andrijana Jovanović, Nikola Stjepanović i Nemanja Mitrović.

Studenti su predstavom pozdravili brucoše i pomogli liječenje četvorogodišnje Helene Gavran koja boluje od tumora na mozgu.

Helena je stigla na kliniku u Parizu, a liječenje će koštati 546.000 evra.

U Foči je organizovano više humanitarnih akcija za Helenu Gavran i Nemanju Starovića, nepokretnog mladića, a na dva odbojkaška meča muškog i ženskog tima „Maglića“ u Premijer ligi BiH za njih dvoje proteklog vikenda prikupljeno je 1.200 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments