Studentkinje solo pjevanja na festivalu u Moskvi

0

FOČA – Studentkinje Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu Anđela Đerić iz Foče i Maja Zanata iz Podgorice osvojile su prvo mjesto u svojim kategorijama u solo pjevanju na festivalu slovenske muzike u Beogradu, čime su izborile učešće na prestižnom festivalu u Moskvi, koji će biti održan u maju.
Osim njih dvije, Muzičku akademiju iz Istočnog Sarajeva, u disciplini solo pjevanje predstavljala je i Olivera Perunović iz Podgorice koja je osvojila treće mjesto.

Đerićeva, koja je bila najbolja u kategoriji solo pjevanja studenata treće i četvrte godine, rekla je da je festival slovenske muzike u Beogradu dio istoimenog festivala u Moskvi na kome će se od 15. do 18. maja predstaviti 40 solo pjevača iz svih slovenskih zemalja.

„Žiri u Beogradu činili su eminentni profesori i solo pjevači iz Rusije, Srbije i Republike Srpske, a predsjedavala je poznata primadona Dragana del Monako“, rekla je Đerićeva, koja je student treće godine Odsjeka za solo pjevanje u klasi profesorice Klaudije Krkotić.

Podgoričanke Maja Zanata i Olivera Perunović studentkinje su prve godine, takođe u klasi Klaudije Krkortić, a nagrade su osvojile u kategoriji solo pjevanje za studente prve i druge godine.

Na festivalu u Moskvi svi učesnici će se takmičiti u istoj kategoriji, tako da će se studentkinje iz Istočnog Sarajeva takmičiti „rame uz rame“ sa afirmisanim solo pjevačima i profesorima pjevanja.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare