Studentima na Palama potrebni i propratni sadržaji

3

Da bi standard studenata koji studiraju na četiri fakulteta na Palama bio kompletan potrebno je izgraditi i treći objekat u kojem bi bile smještene TV sale, čitaonice, biblioteka, kancelarijski i magacinski prostor, konstatovano je danas na sastanku gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića i direktora Studentskog centra Pale Damjana Škipine.

Prilikom posjete gradonačelnika domovima na Palama istaknuto je da su smještajni kapaciteti u dva objekta odlični, da je kuhinja dobra, ali da studentima nedostaje prostor za propratne aktivnosti kao što su sport i kulturni program.

Vuković je izrazio zadovoljstvo što uprava ovog centra ima planove kako da taj problem bude riješen, navodeći da ti planovi nisu na teret ni Republike Srpske, ni grada Istočnog Sarajeva, niti opštine Pale.

„Problem može biti riješen prodajom objekta Šator, koji se nalazi na Jahorini, a u vlasništvu je Studentskog centra ili Ministarstva prosvjete“, rekao je Vuković, dodajući da bi iz tih sredstava moglo biti riješeno pitanje izgradnje trećeg objekta.

Vuković je naveo da će o ovim problemima biti razgovarano na sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo, 31. jula, kada bude riječi o studentskom standardu na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Škipina je zahvalio za posjetu, navodeći da je ovo prvi put da je neko iz Skupštine grada zvanično posjetio Studentski centar.

On je istakao da je danas razgovarano i o uslovima smještaja u Studentskom centru, o nekim problemima sa kojima se suočava ustanova, ali i o planovima, te eventualnoj pomoći Skupštine grada ovom centru.

„Sportske terene bi trebalo adaptirati i prilagoditi namjeni. To su sve neke teme koje bi trebalo da realizujemo zajednički sa Vladom Republike Srpske i resornim ministarstvom, opštinom Pale i Skupštinom grada Istočnog Sarajeva“, naveo je Škipina.

 

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
3 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Zasto niko ne spominje Fakultet fizickog vaspitanja i sporta, prelazak fakulteta u stari studentski dom na koranu!? Gore imaju sportski tereni, i uz malo truda bi mogli postati pravi studentski centar gdje bi se mogli organizovati razni turniri. Jedini smo Univerzitet koji to ne radi.

Pa 12 miliona ste potrosili i opet malo!!!!????

Da, za normalne i urbane studente podržavam dopunu sadržaja u domovima. Međutim predlažemo da izgradite samo veliku diskoteku. Zašto, ova prva generacija studenata i studentica pomiješanih u isti objekat, nadamo se da se ponoviti. Njihova svakodnevna i svakovečernja aktivnost je bila puštanje glasne muzike sa balkona, stalne žurke po sobama, dovikivanje s balkona, ostavljanje prazne dvolitarske pivske ambalaze na trotoarima….tako da nemate kome praviti kulturne i sportske sadržaje-Svaka čast izuzecima!!!
Ne ponovila se 2016/2017