Studenti u akciji uređenja Jahorine

0

Na Jahorini je danas počela prva studentska radna akcija na koju se odazvalo više od 200 studenata, koji će postavljati klupe, kante za smeće, čistiti i uređivati planinu.
Cilj akcije je podizanje svijesti o značaju očuvanja prirode i životne okoline.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić rekao je novinarima da je akcija, koju su pokrenuli studenti, veoma značajna jer će biti očišćene skijaške i pješačke staze da bi bile spremne za zimsku sezonu.

“Studenti će postavljati klupe i kante za smeće kupljene sredstvima koja su sakupili, tako da sam ponosan na njih. Oni su pobegli od svakodnevnice, došli na planinu da urade društveno koristan posao za Jahorinu”, istakao je LJevnaić.

On je istakao da mladi na ovaj način šalju lijepu poruku.

Potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske Stefan Slijepčević zahvalio je studentima koji su došli na veliku radnu akciju, istakavši da će se kroz tri dana fokusirati na čišćenje i uređivanje skijaških i pješačkih staza, kao i postavljanje klupa.

Slijepčević je zahvalio donatorima koji su omogućili realizaciju ove akcije, prvenstveno predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Istočnog Sarajeva Uroš Bjelica rekao je da su članovi ovog parlamenta pokrenuli inicijativu na kojoj se odazvalo više od 200 studenata s ciljem uređenja olimpijske ljepotice Jahorine.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izrazio je zadovoljstvo pokrenutom inicijativom studenata.

“Studenti će uraditi nešto korisno i doprinijeti lokalnoj zajednici i šire”, naveo je Jugović i dodao da je cilj da Jahorina živi 365 dana u godini.

Akciju čišćenja Jahorine koja će da traje do nedjelje, 13. oktobra, organizovala je Unija studenata Republike Srpske i Olimpijski centar “Jahorina”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments