Studenti predstavili dio kineske kulture

0

Studenti Katedre za kineski i engleski jezik i književnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) nastupili su u petak 3.4.2015. godine na svečanoj akademiji koju je organizovala Ambasada NR Kine povodom dvadeset godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa NR Kine i BiH.

Zahvaljujući se Ambasadi NR Kine na pozivu za učešće na svečanoj akademiji, profesor Bojana Pavlović, istakla je da su studenti sa puno rada i sa velikim zadovoljstvom u vrlo kratkom vremenu spremili program.

„Želim da im se zahvalim na tome što su uz dupli studij pokazali da umiju dosta toga, da se trude, da vole kinesku kulturu i da su veliki entuzijasti“, kazala je Pavlovićeva.

Govoreći o saradnji Ambasade NR Kine sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu Ambasador Dong Čufeng rekao je da je otvaranje Katedre za kineski jezik na našem Univerzitetu veoma značajno, te da Ambasada NR Kine želi da se sve više mladih ljudi iz BiH upozna sa Kinom i kineskom kulturom, a glavna veza sa kineskom kulturom, kaže Čufeng, je kineski jezik.

„Ove godine naša Ambasada obezbijedila je sedam stipendija za studente kineskog jezika iz Istočnog Sarajeva, a osam studenata će imati šansu da studira u Kini“, istakao je ambasador Kine i dodao da će se godišnja kvota za stipendije povećavati iz godine u godinu.

Na juče održanoj akademiji studenti su izveli tai či, tradicionalnu kinesku vještinu koja je osnova svih borilačkih vještina, recitaciju poznate pjesme kineskog nobelovca Mo Jena, ples u tradicionalnom kineskom stilu sa lepezama i prepjev pjesme „Ćao Bela“ na kineskom jeziku.

Katedra za kineski i engleski jezik i književnosti osnovana je 2011. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i na istoj trenutno studira oko 100 studenata.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/studenti-kineski-engleski-jezik-filozofski-fakultet-pale/] width=[54] height=[54] title=[Studenti predstavili dio kineske kulture] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / www.ues.rs.ba)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare