Studenti potpisali ugovore o stipendiranju, dobili prvu ratu

0
Studenti potpisali ugovore o stipendiranju, dobili prvu ratu

ZVORNIK – U Zvorniku su 154 strudenta, kojima je iz gradskog budžeta odobrena stipendija u iznosu od 1.000 KM, potpisala ugovore o stipendiranju, nakon čega im je gotovinski isplaćena prva rata od po 100 KM.

Ugovore su potpisali studenti čiji je prosjek ocjena veći od osam i po, studenti prve godine fakulteta koji su nosioci Vukove diplome iz srednje škole, studenti master studija sa prosjekom većim od devet, te iz kategorije studenti bez oba roditelja i studenti sa smetnjama u razvoju.

Osim navedenih kategorija, stipendije kao jednokratno davanje u iznosu od 500 KM odobrene su za sedam studenata djece poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, te kao jednokratno davanje u iznosu od 300 KM za 115 studenata sa liste slabog materijalnog stanja.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je, obraćajući se studentima, da je Zvornik iz gradskog budžeta za ovu godinu izdvojio 192.000 KM za stipendiranje 276 studenata i dodao da su ova sredstva izdvojena sa ciljem poboljšanja uslova daljeg usavršavanja i obrazovanja studenata.

„Nastojte da vam nijedan dan ne prođe uzalud jer sve ono što propustite da naučite ili uradite, jednom će možda `doći na naplatu`, ali u nekim daleko težim uslovima“, naveo je Stevanović.

Studenti su istakli da im stipendiranje znači mnogo, ne samo finansijski, nego i zbog toga što su stipendije dokaz da neko cijeni njihov trud.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments