Studenti obišli Perućicu i Maglić

0

FOČA – Jednodnevnim izletom studenata do Prijevora, podno planine Maglić, najvećeg vrha BiH, u Foči je danas obilježen Međunarodni dan turizma.

Upoznavanje studenata Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta u Foči o prirodnim ljepotama i kulturno-istorijskim vrijednostima ovog jedinstvenog prostora organizovao je Nacionalni park „Sutjeska“ u saradnji sa Savezom studenata Bogoslovskog fakulteta.

Izletnici su u pratnji vodiča posjetili vidikovac Dragoš sedlo sa kog se pruža pogled na prašumu Perućicu i vodopad Skakavac, a zatim katune i vidikovac na Prijevoru, idealnom mjestu za uživanje u netaknutoj prirodi i ljepoti krajolika.

Iako su godinama u Foči, većini studenata ovo je bila prva prilika da se upoznaju o jedinstvenim ljepotama Nacionalnog parka „Sutjeska“, jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija u ovom dijelu Republike Srpske, ali i Evrope.

„Fenomenalno je zaista. Ja sam iz Srbije i zaista sam se uvjerio u ovu ljepotu koju ima Republika Srpska, prvi put mi je da obilazim ovaj kraj, iako sam već šest godina u Foči. Zadivljen sam, neopisiv osjećaj i pogled i sigurno ću doći opet“, kaže Boban Vesić, student prve godine Bogoslovskog fakulteta.

Najljepše utiske ponijela je i Nataša Tintor, studentkinja četvrte godine studijskog programa Defektologija na Medicinskom fakultetu u Foči.

„Žao mi je što prije nisam imala priliku da obiđem ove ljepote. Priroda je predivna i preporučujem svima da dođu ovdje, bilo u kolektivnoj ili nekoj samostalnoj režiji. Na slikama koje svakodnevno imamo priliku da gledamo, ta ljepota nije prikazana u svojoj punoći, tek kad uživo vidite, shvatite da vas to doživotno zadivi“, ističe mlada studentkinja.

Po povratku sa visova najstarijeg parka u BiH, studenti su posjetili i spomenik Bitke na Sutjesci, a zatim uživali u bogatstvu tradicionalnih jela u restoranu nacionalne kuhinje „Komlen“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare