“Student” bolji od “Bosne”

0

U četvrtom kolu lige za opstanak odbojkaši “Studenta”na Iliđži pobijedili su domaću ekipu “Bosne” posle uzbudljive i neizvijesne igre sa 2:3 i definitivno izborili opstanak u odbojkaškoj eliti BiH. “Bosna” je bolje otvorila meč, imali su konstantnu prednost tokom prvog seta i sigurnom igrom privode ga kraju razultatom 25:19 za vidstvo od 1:0. U Drugom setu na prvom obaveznom odmoru domaćini imaju prednost 8:5, a na drugom mimimalni prednost od jednog poena imaju naši odbojkaši 15:16. U finišu seta manje griješe domaćini i semafor pokazije 25:22 za 2:0. Sva ljepota odbojkaške igre viđena je u sljedeća tri seta.

Bosna u trećem setu ima prednost 6:1 pa 12:5 i 20:15 i meč loptu 24:23, ali su naši igrači imali snage da uzvrate furiozno i odigraju najbolje u odlučujućim trenicima, set dobiju sa 24:26 i smanje vodstvo domaćina na 2:1. Izabranici našeg trenera Vladana Savića dobijaju samopouzdanje i poslije konstantnog vodstva od 3 do 4 poena rješavaju i četvrti set u svoju korist sa 21:25 za izjednačenje 2:2. I u petom odlučujućem setu naši igrači ponovo maraju da spašavaju “živu glavu”. Odbojkaši “Bosne” imaju prednost 8:5, zatim 12:9, ali to im nije bilo dovoljno da savladaju Paljane.

U finišu za odbojkaške uđžbenike, naši odbojkaši su uspiješniji i set dobijaju u uzbudljivoj završnici sa 14:16 za konačnih 2:3 i neopisivo  slavlje “plavo tamnih” na parketu dvorane Iliđža. Svi naši igrači zaslužuju pohvale za pobjedu, a posebno nadahnuti i odbojkaški raspoloženi bili su: kapiten Srđan Furtula “libero” Bojan Aleksić “blokeri” Vladan Čeremiđžić, Danilo Ružić, “korektor” Marko Sladoje i Predrag Košarac. Za razigranost svojih suigrača nemjerljiv doprinos u pobijedi ima i naš “tehničar Bojan-Boki Tomić. Čestitke i našem treneru Vladanu Saviću u nadi da su pred klubom bolji dani.

SD”Iliđža”Iliđža

Gledalaca:50

Prvi sudija: Slobodan Nikić (Brčko)
Drugi sudija: Neđžad Imamović (Kalesija)

Razultat: OK Bosna – OK Student 2:3 (25:19,25:22,24:26,21:25,14:16)

OK Bosna: Arnautović, Kozić, Fatić, libero Lojo, Čolo, kapiten Spahović, Jelašković, Dautović, Trener: Mirsad Imširević

OK Student: Vladan Čeremiđžić, Danilo Ružić, Predrag Košarac-Koške, kapiten Srđan Furtula, libero Bojan Aleksić, Bojan Tomić, Marko Sladoje, Trener: Vladan Savić

(ČM – www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments