Stručni kolegijum načelnika Miškovića pokrenuo proceduru za otkup stanova u Garči i na Bikavcu

0

VIŠEGRAD – Stručni kolegijum načelnika opštine Slaviše Miškovića donio je odluku da se hitno pristupi stvaranju pretpostavki za realizaciju Zakona o otkupu stanova, koji je u novembru 2011. godine usvojen na sjednici Skupštine Republike Srpske.

Otkup se odnosi na stanove u naseljima Bikavac i Garča.

Iako je od donošenja Zakona prošlo više od jedne godine nije se ušlo u proceduru otkupa , pošto nisu bili legalizovani stanovi u naselju Garča, rekao je načelnik Mišković i dodao da su oni dobili upotrebnu dozvolu tek u decembru prošle godine. On je istakao da najveću krivicu za kašnjenje postupka otkupa stanova snosi prethodna vlast, jer za četiri godine mandata nije obezbijedila upotrebnu dozvolu sa stanove u Garči. Na prijedlog načelnika Miškovića formirana je posebna Komisija čiji će zadatak biti da što hitnije sprovede sve neophodne procedure za stvaranje uslova za otkup stanova u Garči i na Bikavcu.

Dijelu sastanka stručnog kolegijuma načelnika Miškovića, koji je bio posvećen ovoj problematici, prisustvovali su i predstavnici opštinske Boračke organizacije i višegradskog Odsjeka Minstrastva za izbjegla i raseljena laca – Obrad Poluga i Vukadin Baranac.

(www.palelive.com / opstinavisegrad.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare