Streljački klub „Glasinac“: Kadetima bronza na prvenstvu BIH

0

SOKOLAC – Takmičari Streljačkog kluba „Glasinac“ i ove sezone postižu veoma dobre rezultate, o čemu smo informisali u više navrata.

Mladi sokolački strijelci bili su uspješni na Kadetskom prvenstvu BiH u međunarodnom programu, koje je minule nedjelje održano u Visokom. Ekipa „Glasinca“, u čijem sastavu su bili Marinko Janković, Bane Biljić i Ivan Đurković, osvojila je bronzanu medalju.

Na prvenstvu je nastupilo osam ekipa sa 32 takmičara. Iza Sokočana ostali su predstavnici poznatih klubova kao što su „Geofon“ iz Teslića, trebinjski „Leotar“ i drugi.

Prema riječima trenera u SK „Glasinac“ Ognjena Mijatovića, postignuti rezultati u Visokom govore da se u ovom klubu kvalitetno radi, što donosi rezultate.

– Postigli su naši takmičari izuzetan uspjeh, s obzirom na njihov staž u međunarodnom programu.

Marinko Janković pogodio je 387,4 kruga, Bane Biljić 375,5, a Ivan Đurković 356,7 krugova. I momci koji su se borili za pojedinačni plasman oparavdali su očekivanja. Nemanja Debelnogić pogodio je 318,8 krugova, a Boris Radović 295,1 krug. Od naše ekipe bili su bolji takmičari ekipa „Zenica“ i „Mladost“ Gacko, a iza nas veliki klubovi, kao što su „“Geofon“ iz Teslića, „Leotar“ iz Trebinja, „Sarajevo“, „Igman“ iz Hadžića, „Visoko““… Podsjećam da teslićki „Geofon“ ima godišnji budžet od 200.000 KM, a bili smo bolji od njih u Visokom – kaže Mijatović.

I narednog vikenda sokolačke strijelce čekaju nova iskušenja. Kadeti „Glasinca“ će u nedjelju, 26. aprila učestvovati na Prvenstvu Reublike Srske, koje će biti održano u Tesliću.

(www.palelive.com / Srna / opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare