Štrajk ako ne bude pronađeno rješenje

0

MILIĆI – Poslovodstvo Doma zdravlja „Sveti Nikola“ u Milićima sastaće se u petak, 22. marta, u Banjaluci sa najodgovornijim predstavnicima resornog ministarstva i Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u pokušaju da riješe nagomilane probleme u ovoj milićkoj ustanovi, u kojoj od decembra prošle godine zaposleni nisu primili plate.

Na današnjem zboru radnika ove ustanove kojem je, na poziv Sindikalne organizacije Doma zdravlja prisustvovao i predsjednik Granskog sindikata zdravstva Republike Srpske Milenko Granulić, zaključeno je da će radnici Doma zdravlja stupiti u štrajk ukoliko ne bude pronađeno rješenje.

Granulić je rekao novinarima da je ova ustanova opterećena obavezama od nekoliko miliona KM, zbog čega je neophodno preduzeti hitne mjere da bi situacija bila stabilizovana.

„Nadam se da ima rješenja i samo dogovorom, u kojem mora da učestvuje i lokalna zajednica, kao osnivač, možemo pokušati da izađemo iz začaranog kruga i situacije u kojoj su se našli zaposleni u ovoj ustanovi“, istakao je Granulić.

On je dodao da će pokušati da obezbijedi deblokadu računa Doma zdravlja da bi radnicima mogle biti isplaćene zarade.

„Greškom im je jedna tranša skinuta, jer je Poreska uprava blokirala račun Doma zdravlja. Postoji zaključak Vlade Republike Srpske da do kraja 2013. godine nema blokade računa zdravstvenih ustanova, pa pretpostavljam da je to greška poslovodstva koje na vrijeme nije reagovalo“, rekao je Granulić, koji je o ovom problemu razgovarao i sa zvaničnicima Skupštine opštine Milići.

Zamjenik načelnika opštine Mile Lalović istakao je da je opština voljna da pomogne u rješevanju problema Doma zdravlja u mjeri u kojoj je u mogućnosti, ali da zaposleni u ovoj ustanovi treba da nađu unutrašnje rezerve i mogućnosti da bi situacija bila popravljena.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare