Stotine volontera za čistiju Semberiju

0

BIJELJINA – Više od 300 volontera danas je prikupljalo nagomilani otpad kraj putnih pravaca od Bijeljine prema Amajlijama, Batkoviću, Glogovcu i Modranu, kao i duž planinarskih staza u blizini Novakove pećine i manastira Tavna, saopšteno je iz Gradske uprave.

Najveći doprinos današnjim aktivnostima, u okviru akcije „April – mjesec čistoće“, dali su mladi ekološki entuzijasti iz Gimnazije „Filip Višnjić“, Ekonomske škole, Srednje stručne škole u Janji, Planinarskog ekološkog društva „Majevica“, SKUD „Lazarica“, Omladinskog fudbalskog kluba „Batković“, Moto-kluba „Krečar“, Gorske službe spašavanja i Gradske uprave.

Volonterima se pridružio i gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović, koji je, uz riječi zahvalnosti svima koji doprinose da Semberija bude ljepša i čistija, najavio izmjene odluke o komunalnom redu i higijeni.

Akciji su se priključili i članovi Republičke stranke Srpske, koji su učestvovali u čišćenju putnog pravca Bijeljina-Amajlije.

U okviru „Aprila – mjeseca čistoće“, slijedi dječiji program o temi ekologije koji će biti održan u Gradskom parku u četvrtak, 14. aprila, u organizaciji Pozorištanca „Maslačak“ i Gradske uprave, uz učešće djece iz Dnevnog centra za djecu u riziku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare