Stojanović: Očekujemo 20 odsto više turista

0

Olimpijski centar Jahorina, zbog poboljšanog kvaliteta usluga i nižih cijena nego proteklih godina, tokom predstojeće zimske sezone očekuje 20 odsto više gostiju nego lani, rekla je Srni stručni saradnik za odnose sa javnošću, marketing i prodaju OC Zorica Stojanović. „Proteklih mjeseci učinjeni su dodatni napori na poboljšanju kvaliteta i usluga i spremni dočekujemo predstojeću zimsku sezonu“, rekla je ona.

Visina snježnog pokrivača na Jahorini trenutno iznosi oko 30 centimetara, a narednih dana se očekuju nove padavine, tako da će i ski liftovi početi da rade.

Prošle sezone u februaru puštene su u rad dvije nove šestosjede žičare, koje su značajno popravile kvalitet skijanja na Jahorini.

Cijene smještaja u hotelu Bistrica niže su za 10 odsto, a cijene ski-pasa za 23 odsto u odnosu na predhodnu sezonu. Cijene polupansiona kreću se od 65 do 88 KM, u zavisnosti od termina boravka, dok za cijelodnevni ski-pas treba izdvojiti 30 umjesto 39 KM, kako je bilo na početku prošle zimske skijaške sezone.

Stojanovićeva je istakla da je u toku realizacija projekata vještačkog zasnježavanja čiji je cilj svojevrsna sigurnost u ponudi na području cijele planine.

Trenutno se instalira pedesetak fiksnih i mobilni topova za zasnježavanje na lokaciji „Skočine“ i prevojima „Ogorjelice 1“ i „Ogorjelice 2“.

Iako je rok završetka ovog projekta polovina 2011. godine, OC „Jahorina“ zajedno sa izvođačem, firmom iz Italije „Snou star“ i domaćim podizvođačima, čini sve napore da topovi za zasnježavanje budu u funkciji već ove sezone, što bi doprinijelo kvalitetu ponude i uticalo na turiste da upravo na Jahorini zimuju.

„Ove sezone turisti imaju mnogo razloga da se odluče za zimovanje na Jahorini“, ističe Jovanovićeva.

Smanjena je cijena ski-pasa, za sve goste na Jahorini koji borave pet i više dana obezbijeđen je porodični ski-pas sa popustom od 10 odsto, dok su za goste hotela Bistrica obezbijeđeni specijalne popuste za ski školu.Djeca do četiri godine, a ne do dvije kako je ranije bilo, imaju besplatan boravak u hotelu „Bistrica“, a za dvoje djece od četiri do 12 godina popust je 50 odsto.

Cijena polupansiona u hotelu „Bistrica“ od 18. do 27. decembra iznosi 65 KM, od 27. decembra do 8. januara 88 KM, od 8. do 15. januara 78 te od 15. januara do 31. marta 65.00 KM.

Na Jahorini će za doček Nove godine biti priređen bogat zabavni program, kako u hotelu „Bistrica“, tako i u ostalim ugostiteljskim objektima.

Za novogodišnju noć u „Bistrici“ gosti treba da doplate 80 KM, umjesto dosadašnjih 100 KM.      

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare