Stoja Danilović ubijena sa preslicom u rukama

0

FOČA – Tijelo 59-godišnje Stoje Danilović iz zaseoka Žikovci kod Foče policija je danas pronašla na livadi, oko 200 metara udaljenoj od porodične kuće, gdje je napasala tri krave.Sumnja se da je na ovu ženu nepoznati počinilac bacio bombu, koja ju je usmrtila – saznaje Srna nezvanično.

Eskplozija se dogodila jutros u 8.45 časova i uznemirila je prigradsku Mjesnu zajednicu Rječica i zaselak Žikovci. Poslije dojave o eksploziji policija je blokirala naselje i pronašla tijelo ove žene.

Ubrzo su u Stanicu javne bezbjednosti Foča privedeni, kako Srna saznaje, osumnjičeni B.S. i njegov sin N.S.

Na licu mjesta je nađena i kašika ručne bombe „M-75“.

Stojin sin Nenad (35) rekao je Srni da je tijelo pronašao njegov otac.

„Kad je puklo, bio sam sa troje djece u kući. Supruga je razvozila mlijeko po selu, a otac brao travu za svinje. Tata je odmah pohitao na livadu, iznad kuće, koju nam za ispašu stoke daje komšija bošnjačke nacionalnosti i tamo je zatekao moju majku mrtvu“, rekao je sin Nenad.

On je istakao da su poslije progona iz Sarajeva živjeli pošteno, od svog rada, a imali su razmirice sa komšijom Borom Srdanovićem i njegovim sinom.

Dopisnik Srne javlja da su na licu mjesta bili ljekar fočanskog Doma zdravlja koji je konstatovao smrt žene, okružni tužilac i krim-inspektori Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Komšije Danilovića o Stoji kažu da je ova žena, prodajom mlijeka i branjem borovnica i ljekovitog bilja, izdržavala petočlanu porodicu. Od svoje male, invalidske penzije, otplaćivala je kredit za kuću, koju je podigla na zapadnoj kapiji Foče.

Ubijena je na livadi koju joj je godinama na korištenje ustupao komšija Bošnjak.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare