Stipendije za 63 studenta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa 28 studenata prvog ciklusa studija, 25 drugog i 10 trećeg.

Ćosić je rekao novinarima da su od 28 stipendiranih studenata prvog ciklusa, četvoro učenici generacije, što je obaveza po važećem pravilniku, kao i troje koji imaju prosjek ocjena iznad devet, a samim tim i pravo na opštinsku i gradsku stipendiju.

„Zadovoljan sam što je veliki broj mladih ljudi iz Istočnog Sarajeva dobio stipendije Gradske uprave. Osim toga, podržali smo i ljude koji studiraju na dugom i trećem ciklusu studija. Obezbijeđen je i određeni broj jednokratnih novčanih pomoći za studente koji nisu ispunjavali uslove javnog pozova“, naglasio je Ćosić.

On je naveo da će budžetska sredstva predviđena za stipendiranje studenata za ovu godinu u potpunosti biti iskorištena i ispoštovana, a da će u budžetu za narednu godinu sredstva za ovu namjenu biti dodatno uvećana.

„Gradska uprava, zajedno sa opštinama će uvijek podržavati studente, kako kroz ovu vrstu pomoći, tako i kroz obezbjeđivanje volonterskih i pripravničkih aktivnosti nakon završenih studija. Želimo da pokažemo da grad koji ima svoj univerzitet, pruža podršku mladima koji se odluče i uspješno diplomiraju“, kaže Ćosić.

Zahvalivši Gradskoj upravi i gradonačelniku, student četvrte godine Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Emilija Ivković rekla je da je za nju ova stipendija velika satisfakcija.

Doktorand fizike na univerzitetu u Nišu Vesna Miletić navela je da joj stipendija predstavlja podstrek u daljoj karijeri.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare