Stipendije iz gradskog budžeta za 356 studenata

0
Grad Zvornik
Grad Zvornik

ZVORNIK – Komisija za dodjelu stipendija iz budžeta grada Zvornika objavila je danas rang-listu 356 studenata koji ispunjavaju uslove konkursa, saopšteno je iz Gradske uprave. Stipendije su dobila 134 studenta koji imaju prosjek ocjena veći od 8,50, te 19 studenata koji su nosioci „Vukove diplome“ iz srednje škole i 181 student slabog materijalnog stanja.

Stipendije je dobilo i osmoro djece poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, tri studenta bez oba roditelja i sa posebnim potrebama, te 11 studenata master studija sa prosjekom ocjena većim od devet.

Na konkurs se prijavilo ukupno 386 studenata, a Komisija je konstatovala da njih 30 ne ispunjava uslove konkursa.

U skladu sa Pravilnikom o dodjeli stipednija i konkursom, studenti mogu podnijeti prigovor gradonačelniku do 14. februara.

Pravilnikom je propisano da pravo na stipendiju u godišnjem iznosu od 1.000 KM imaju svi studenti sa prosjekom ocjena većim od 8,50, svi studenti prve godine koji su „vukovci“, svi studenti master studija sa projekom većim od devet, svi studenti bez oba roditelja i studenti sa smetnjama u razvoju.

Studenti iz kategorije porodice poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i slabog materijalnog stanja imaće jednokratnu isplatu u skladu sa raspoloživim sredstvima.

Za stipendiranje studenata iz gradskog budžeta u ovoj godini je planirano 160.000 KM, dok je u protekloj školskoj godini Gradska uprava izdvojila 188.000 KM za stipendiranje 323 studenta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare