Stigla oprema za karantinski smještaj

0

VLASENICA – Štab za vanredne situacije opštine Vlasenica, u saradnji sa Crvenim krstom i Civilnom zaštitom Republike Srpske, te Društvom Crvenog krsta/križa BiH, obezbijedio je opremu za karantinski smještaj u sali Srednjoškolskog centra “Milorad Vlačić” u Vlasenici, koja je danas isporučena.

Komandant Štaba Miroslav Kraljević rekao je novinarima da je planirano da u Srednjoškolskom centru bude opremljen karantin sa 50 kreveta, a da se 50 ostavi u rezervi, ukoliko se ukaže potreba za većim brojem kreveta.

“Ovaj objekat pruža dobre uslove i, osim fiskulturne sale, imamo tuševe, mokre čvorove, a planirano je da se u našoj kuhinji pripremaju i obroci za lica kojima bude određen karantin. Imaće tri obroka u toku dana i cjelodnevni nadzor ljekara i policije”, rekao je Kraljević.

On je dodao da je ranije organizovan i karantinski smještaj sa 20 kreveta u vlaseničkom Domu zdravlja, koji je trenutno bez korisnika.

“Trenutno ih nema, ali imamo najave da će narednih dana stići tridesetak lica. Riječ je o ljudima koji rade u NJemačkoj, Austriji i drugim zemljama, a sada dobijaju otkaze, pa se vraćaju ovamo. Oni su rođeni ovdje i mi smo dežni da im pomognemo, i njima i njihovim porodicama”, rekao je Kraljević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments