Stigla oprema za centar za prekvalifikaciju

0

MILIĆI – Isporukom veće količine mašina i opreme za rad u drvoprerađivačkoj branši, u Milićima je danas nastavljena realizacija ideje za otvaranje centra za dokvalifikaciju i prekvalifikaciju za rad u tom sektoru.
Menadžer projekta Marko Savić izjavio je Srni da je prvi dio opreme u Miliće stigao u decembru, te da je ukupna vrijednost oba kontingenta 165.000 KM.

On je dodao da se inicijativa o otvaranju Centra realizuje sa milićkim klasterom šumarstva i drvoprerade „Drina-drvo“ i Srednjoškolskim centrom /SŠC/ „Milutin Milanković“ iz Milića.

„Želimo da pokrenemo radionicu u kojoj bi se radnici iz Milića i regije osposobljavali za rad na mašinama“, pojasnio je Savić.

On je dodao da će se nastojati da, u partnerstvu sa Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske, a putem projekta „Prilika plus“, centar bude registrovan da bi radio po principu Zavoda za obrazovanje odraslih, sa sertifikatom koji bi za polaznike bio validan.

„Centar bi mogao da bude i komercijalan, a u njemu bi praktičnu nastavu imali i učenici našeg SŠC-a drvoprerađivačke struke“, rekao je Savić.

Cilj projekta je osposobljavanje radne snage koja će moći da odgovori zahtjevima tržišta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare