Stevanović: Zvornik otvoren grad

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović poručio je da je Zvornik otvoren grad, čija vlast nastoju da se svi građani u njemu ugodno osjećaju.


„Trudimo se da stvorimo uslove da svaki naš građanin, bez obzira na nacionalnu, vjersku, socijalnu pripadnost ili društveni status, bude zadovoljan i podjednako tretiran od svih nas“, rekao je Stevanović na svečanoj akademiji povodom Dana grada 21. maja.

On je podsjetio da Zvornik slavi 607. rođendan i da taj grad ima šta da kaže o sebi, jer je u toku realizacija nekoliko infrastrukturnih projekata, bez obzira na otežanu ekonomsku situaciju u regionu.

„Završili smo projekat rekonstrukcije glavnih gradskih ulica, a sada rekonstruišemo i druge ulice. Počela je da radi glavna gradska deponija na Crnom vrhu, a završava se jedna od vodovodnih faza `Sjever`“, rekao je Stevanović.

On je podsjetio da se završava izgradnja fiskluturne dvorane u Branjevu, kao i projekat kanalizacije u mjesnoj zajednici Tabanci, te da se trenutno radi na rješavanju parking prostora u gradu.

„Zvornik ide krupnim koracima naprijed i svojim razvojem želimo da stanemo rame uz rame sa najrazvijenijim gradovima u regiji“, rekao je Stevanović.

Šef Misije OEBS-a u BiH DŽonatan Mur izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje obilježavanju Dana grada Zvornika, te napomenuo da se u ovom gradu poštujz suživot i njegove vrijednosti.

„Mi smo svaki dan prisutni u Zvorniku. Ili smo na terenu ili smo prisutni putem Kancelarije OEBS-a u Tuzli. Više puta imao sam priliku da razgovaram sa gradonačelnikom, građanima i predstavnicima vjerskih zajednica o toleranciji, suživotu i razvoju“, rekao je Mur.

On je dodao da se poslije terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku 27. aprila 2015. godine moralo govoriti i o terorizmu.

„Sada sam veoma ponosan kao partner Zvornika da je cijeli grad, sve organizacije, policija, istim glasom bio protiv osvete u korist zajedničkih vrijednosti odmah nakon tog napada“, rekao je Mur.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare