Stevanović: Uspješna protekla godina

0

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović ocijenio je danas da je 2013. godina bila vrlo uspješna za ovu lokalnu zajednicu, te da su provedene sve planirane aktivnosti.

Stevanović je na konferenciji za novinare naveo da su završeni projekti rekonstrukcije gradskih ulica, rekonstrukcije puta Kiseljački put – Kiseljak, rekonstrukcije izvora mineralne vode u Banji Kiseljak, kao i izgradnje prve faze vodovoda “Zvornik sjever”.

On je dodao da je prošloj godini nastavljena i podrška pronatalitenoj politici, za šta je izdvojeno oko 110.000 KM.

“Sredstva su izdvojena na ime jednokratnih davanja porodicama koje su dobile treće ili četvrto dijete i nezaposlenim majkama koje su dobile prvo ili drugo dijete i za sufinansiranje vantjelesne oplodnje bračnim parovima sa problemom steriliteta, a iz te akcije rođena je jedna beba i u toku su još dvije trudnoće”, naveo je Stevanović.

Stevanović je istakao da će u 2014. godini biti nastavljen program zapošljavanja pripravnika i naveo da je u 2013. godini u dva programa zapošljavanja pripravnika u Administrativnu službu opštine Zvornik i privredne subjekte zaposleno 28 mladih sa višom i visokom stručnom spremom, od kojih je njih 14 iz kategorije djece poginulih boraca.

On je rekao da je u prošloj godini prvi put registrovan pozitivan trend novoregistrovanih u odnosu na broj ugašenih samostalnih preduzetničkih radnji.

Prema njegovim riječima, u 2014. godini biće završeno stambeno zbrinjavanje 42 korisnika iz kategorija porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, koji se nalaze na konačnoj listi za stambeno zbrinjavanje.

“Završena je projektna dokumentacija i očekujem da će s proljeća biti završeni tenderi i početi izgradnja objekta. Mislimo i da ćemo sa UNDP-om konačno započeti i projekat raseljavanja kolektivnih centara, a nastavićemo i druge aktivnosti, kao što su stipendiranje srednjoškolaca i studenata uz nagrađivanje najboljih”, naglasio je Stevanović.

On je dodao da će u ovoj godini u drugoj fazi biti nastavljen projekat izgradnje vodovoda “Zvornik sjever”, koja obuhvata završetak sekundarne vodovodne mreže na najudaljenijim tačkama naseljenih mjesta, obuhvaćenih projektom i izgradnju vodovoda za Mjesnu zajednicu Tršić.

Stevanović je rekao da će u ovoj godini biti podnesena inicijativa da Zvornik dobije status grada. “Mislim da to zaslužujemo prema svim kriterijumima potrebnim za dobijanje statusa grada i podnijećemo inicijativu u prvom kvartalu ove godine”, najavio je Stevanović.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments