Stevanović uručio priznanja grada

0
Stevanović uručio priznanja grada

ZVORNIK – Polaganjem vijenaca na Spomenik za 1.080 poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu i svečanom akademijom, u Zvorniku je danas obilježena centralna svečanost povodom 21. maja – Dana grada.

Vijence na Spomenik položili su gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Zoran Stevanović i Bojan Ivanović.

Stevanović je na svečanoj akademiji uručio priznanja grada Zvornika za ovu godinu pojedincima, organizacijama i preduzećima za doprinos razvoju grada.

Zlatne medalje „Stanko Nikolić“ uručene su LJubici Stevanović za društveno odgovoran rad i Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu „Prosvjeta“ Zvornik za doprinos razvoju prosvjete i kulture.

Srebrne medalje „Stanko Nikolić“ uručene su Božici Ostojić za doprinos razvoju dječijeg pozorišta, kao i Međunarodnom komitetu Crvenog krsta – Delegacija u Sarajevu za doprinos u oblasti deminiranja.

Bronzane medalje „Stanko Nikolić“ uručene su davaocima krvi Peri Stevanoviću i Željku Laziću, te za posebne rezultate u poljoprivredi Ademu Panduru i Sekuli Radiću.

Predsjednik SPKD „Prosvjete“ Rade Perić je u ime nagrađenih zahvalio za dodijeljena priznanja.

Ove godine nisu dodijeljene povelje grada i zahvalnice.

Obraćajući se okupljenima, Stevanović je rekao da je Zvornik „stao u red gradova koji žele biti dio Evrope i vodeći dio okruženja“.

„Godine koje su iza nas pokazale su da znamo da vodimo ovaj grad tamo gdje mu je mjesto, a to je društvo razvijenih“, rekao je Stevanović i dodao da o tome govore i priznanja koja je nedavno prenio i časopis „Fajnenšel tajms“.

Prema njegovim riječima, Zvornik je u prethodnom periodu učinio mnogo na izgradnji infrastrukture, na stvaranju političkog i svakog drugog ambijenta za dolazak stranih investicija, dao šansu mladima, te brine o potomstvu proširenjem porodilišta, rekonstrukcijom obdaništa, povećanjem kapaciteta osnovnih i srednjih škola, kao i drugim aktivnostima koje su od društvenog značaja.

„Pokušavamo da pokrijemo sve segmente društva, pokušavamo da gradimo istinski zdravu budućnost, jer bez toga nema ostanka i opstanka na ovom prostoru“, naglasio je gradonačelnik Zvornika.

Povodom Dana grada, gradonačelnuku i građanima Zvornika čestitke su uputili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Svečanoj akademiji prisustvovali su ambasador Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova Karabaševa, predstavnici gradova Loznice, Valjeva, Malog Zvornika i Sremske Mitrovice, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske i parlamenta BiH, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, te brojne zvanice i gosti.

Naziv Zvo/r/nik prvi put se pominje u spisima Dubrovačkog arhiva 21. maja 1410. godine, pa je taj datum Zvornik uzeo za obilježavanje dana grada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare