Stevanović: Poštujmo i afirmišimo Srpsku

0
Stevanović: Poštujmo i afirmišimo Srpsku

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović poručio je danas da treba poštovati Republiku Srpsku, njene resurse, kupovati domaće proizvode i pozitivno afirmisati sve što Srpska ima. Članovi gradske organizacije Mladih socijaldemokrata uručili su Stevanoviću „Pasoš Republike Srpske“, koji sadraži sve informacije o Republici i njenim turističkim potencijalima.

„Poenta je da hodamo što više našom zemljom od Novog Grada do Trebinja, da je upoznajemo i afirmišemo, da kupujemo ono što se ovdje proizvodi, jer ćemo time ekonomski osnažiti Srpsku i stvarati uslove za veće zapošljavanje“, rekao je Stevanović.

On je naglasio da će čuvati „Pasoš Republike Srpske“ i uvažiti poruku Mladih socijaldemokrata da obiđe sve destinacije koje su preporučene u pasošu.

Govoreći o inicijativi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da svaki grad i opština u Republici Srpskoj dobije naziv ulice ili trga „9. januar“, Stevanović je naveo da će i u Zvorniku jedna od ulica dobiti naziv „9. januar“.

„Treba ispoštovati proceduru, kao i to da nadležni organi sagledaju koja će ulica ili trg dobiti taj naziv, jer to ne može biti neka ulica na periferiji“, rekao je Stevanović.

On je izrazio nadu da će procedura biti završena do proljeća, kada će Skupština grada donijeti konačnu odluku.

Potpredsjednik Mladih SNSD-a Zvornik Sandra Erkić rekla je da se akcija podjele „Pasoša Republike Srpske“ sprovodi u svim gradovima i opštinama Srpske, u okviru obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske.

Ona je dodala da će biti podijeljeno 5.000 „Pasoša Republike Srpske“.

„Ovo je mala promotivna brošura Republike Srpske u kojoj je predstavljeno 12 destinacija, navedene osnovne informacije i pobrojani svi gradovi i opštine Srpske, kao i simboli, zastava, karta i himna Republike Srpske“, rekla je Erkićeva.

Ona je istakla da Mladi SNSD-a Zvornika akcijom informatitvne kampanje o znamenitostima i ljepotama Republike Srpske sa građanima obilježavaju Dan Republike, čime zajednički pokazuju koliko je važna Republika i njen rođendan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments