Šteta preko deset miliona

0

ISTOČNO SARAJEVO – Nezapamćeno snježno nevrijeme u februaru, kada je na području više opština u istočnom dijelu RS, pa tako i u Istočnom Novom Sarajevu proglašeno i stanje prirodne nepogode, u ovoj opštini ostavilo je ogromne posljedice.

Pričinjena šteta, na osnovu procjena s terena, mjeri se iznosom koji premašuje deset miliona KM.

Između ostalih, stradali su i objekti ovdašnje gradske tržnice i velike sportske dvorane, čija je izgradnja bila u završnoj fazi, tako da je sada potrebno i vremena i sredstava da se sve vrati u prvobitno stanje.

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva, Gojko Drašković, ističe da se još utvrđuje uzrok urušavanja sportske dvorane. Taj zadatak, po provedenom postupku javne nabavke, povjeren je institutu koji djeluje u okviru Građevinskog fakulteta u Sarajevu.

– Ovih dana očekujemo nalaz vještačenja kako bi konačno imali preciznu i stručnu informaciju šta je prouzrokovalo urušavanje sportske dvorane, te da li je do toga došlo zbog težine snijega, ili neke eventualne greške u projektovanju i aktivnostima izvođača radova – kaže Drašković i dodaje kako će nalaz stručnjaka biti predočen javnosti u gradu i cijeloj RS, kako ne bi bilo bespotrebnih spekulacija.

Kaže da će Opština zasigurno izraditi projekat sanacije i raščišćavanja terena, jer je nedopustivo da u urbanom jezgru stoji ruševina. Istovremeno će se tražiti i realno rješenje da se ponovo počne sa izgradnjom sportske dvorane na ovom području.

– U svakom slučaju, samostalno ne možemo riješiti probleme s kojima smo suočeni i očekujemo pomoć Grada Istočno Sarajevo i Vlade RS u prevazilaženju posljedica snježnog nevremena koje nas je zimus snašlo, tim više jer spadamo u red opštinskih sredina u kojima je pričinjena ogromna šteta. Štaviše, mislimo da je Istočno Novo Sarajevo opština koja je zimus pretrpjela najveću štetu u cijeloj Srpskoj – kaže Drašković.

Na kraju apeluje na građane da se ne kreću u neposrednoj blizini urušene sportske dvorane, kako ne bi ugrozili ličnu bezbjednost, ali ih i poziva da se aktivno uključe u proljećnu akciju čišćenja sredine u kojoj žive.

(www.palelive.com / Fokus /SŠ)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare