Štefanek najavio mogućnost podrške „Fudbal frendsu“

0
Međunarodni omladinski fudbalski turnir
Međunarodni omladinski fudbalski turnir "Fudbal frends"

FOČA – Šef Kancelarije Savjeta Evrope u BiH Drahoslav Štefanek najavio je danas mogućnost evropske podrške Međunarodnom omladinskom fudbalskom turniru „Fudbal frendsu“, koji se održava u Foči.

„Prvi put sam u Foči na ovom turniru i oduševljen sam. O svemu što sam vidio upoznaću nadležne u Savjetu Evrope u Strazburu i smatram da postoje dobre šanse da Savjet podrži i trebalo bi da podrži ovaj projekat, zato što ovdje nije samo riječ o sportu i igri, već o značajnoj socijalnoj inkluziji različitih ljudi iz različitih zemalja, o odličnoj međusobnoj saradnji u regionu, a to je upravo ono što i jeste u središtu Savjeta Evrope“, rekao je Štefanek.

„Fudbal frends“ je turnir na kome već 13 godina učestvuju kadetski timovi najvećih klubova sa područja bivše Jugoslavije, ali i drugih zemalja Evrope.

Suština turnira izražena je u njegovom nazivu, a zahvaljujući vrhunskoj organizaciji i tradicionalnom gostoprimstvu Fočaka, „Fudbal frends“, koji kroz sport promoviše saradnju i druženje mladih iz različitih zemalja, postao je sinonim za fer plej, toleranciju i prijateljstvo.

Uz 13. Međunarodni omladinski turnir „Fudbal frends“, u Foči su se ovog vikenda, u okviru projekta „Uz malu pomoć“ /With a little help/, kroz ulični fudbal i izlete u prirodu, družili dječaci i djevojčice iz pet gradova Republike Srpske i Federacije BiH, a njihovi specijalni gosti bili su Štefanek i direktor Strit fudbal vorld organizacije Vladimir Borković.

Nakon mečeva, koji su se igrali na malom terenu sa vještačkom travom na Gradskom stadionu u Foči, mladi fudbaleri i fudbalerke iz Mostara, Banjaluke, Zenice, Doboja, Goražda i Foče druženje su nastavili u jedinstvenom ambijentu kampa na obali Ćehotine.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare