Stečajni postupak u „Birču“ provoditi u skladu sa zakonom

0

ZVORNIK – Svi procesi koji se odvijaju i prate stečajni postupak u preduzeću „Birač“ moraju biti provedeni u skladu sa odredbama Zakona o stečajnom postupku, saglasili su se danas u Zvorniku članovi Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva kompanije „Alumina“ i stečajni upravnik Fabrike glinice „Birač“ Lazo Đurđević.
Predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić rekao je da je na zahtjev Sindikata održan sastanak sa stečajnim upravnikom da bi se informisali o svim aktivnostima koje prate ovaj stečajni postupak.

Peulić je naveo da Sindikat metalske industrije i rudarstva smatra veoma bitnim što se na transparentan način odvija stečajni postupak koji je u aprilu 2013. godine uveden u Fabrici glinice „Birač“, saopštila je Služba odnosa s javnošću kompanije „Alumina“.

„Ohrabreni smo stavom stečajnog upravnika da se sačuvaju interesi povjerilaca i obezbijedi rad kompanije `Alumina“, rekao je Peulić i naveo da je veoma bitno da preduzeće uspješno posluje i izmiruje sve obaveze prema radnicima, dobavljačima i državi, kroz redovno plaćanje poreza i doprinosa.

Peulić je dodao da su se u dosadašnjim kontaktima sindikata i stečajnog upravnika uvijek dobijale pravovremene i istinite informacije koje mnogo znače radnicima, ali i za ukupnu stabilnost u kolektivu.

Stečajni upravnik Fabrike glinice „Birač“ Lazo Đurđević upoznao je predstavnike Sindikata o aktivnostima i procesima stečajnog postupka preduzeća „Birač“ u stečaju.

On je pojasnio da se stečajni postupak u Fabrici glinice „Birač“ provodi u skladu sa Zakonom o stečajnom postupku s ciljem zaštite interesa povjerilaca i obavljanja proizvodne djelatnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare