Startuje paljanska Liga rekreativaca

0

U organizaciji Udruženja fudbalera rekreativaca Pale, u paljanskom hramu čarobne igre na „petoparcu“ u SC „Olimp“ u nedjelju 1. oktobra startuje šesto izdanje Lige rekreativaca u malom fudbalu „Pale 2017/18“.

Pravo nastupa imaju igrači stariji od 25 godina uz uslov da nisu registrovani ni za jedan klub, a igra se po pravilima pet plus jedan.

Pale imaju tradiciju malog fudbala i Liga je pun pogodak koja je obogatila i zauzela svoje mjesto u sportskom životu Pala, a prepoznatljiva je i u okruženju.

Predsjednik Udruženja fudbalera rekreativaca Pale Jovica Vukadin je izjavio da očekuje lijepo i uzbudljivo takmičenje uz dobro druženje, vitešku borbu, a projekat Lige je usmjeran na promiciju sportske rekreacije lica starosti iznad 25 godina, zdravlja, sportske kulture, tolerancije, a osnovni cilj je da takmičenje postane tradicionalno i što masovnije.

„Želim da se zahvalim svim prijateljima koji su pomogli organizaciju takmičenja. Ove godine smo napravili iskorak u organizaciji takmičenja pa se na takmičenje prijavio i veći broj ekipa. Nadamo se da će se ciljevi lige ispuniti u potpunosti i da ćemo imati jedno sjajno takmičenje uz dobro druženje“, izjavio je Jovica Vukadin.

Interesovanje je bilo iznad očekivanja pa je učešće u nadmetanju uzelo 16. ekipa, a igaće se po jednokružnom sistemu svako sa svakim. U jesenjem dijelu sezone odigaće se 11. kola, a preostala četiri na rasporedu su u proljećnom dijelu prvenstva.

Poslijee ligaškog dijela nadmetanja prvoplasiranih osam igraće Plej-of za prvaka, a preostali igraju Plej-aut za plasman od 9. do 16. mjesta.

Očekuje se velika i neizvijesna borba, titulu brani ekipa Džabulanija, a u prvom kolu snagu će odmjeriti:

10,00 Džabulani – Andžić
11,00 MI Bones pelet – Prača
12,00 Ćaće – Sjetlina
13,00 Kafe Flamingo – Olimp
14,00 Zlatno Zrno – Mobilends
15,00 Radis – Dalibran
16,00 Vodovod 9,januar – Badžani
17,00 Kafe Pavle – MDM

 

Autor: Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.

 

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare