Stanovi za boračku populaciju

0

Devet porodica boračke populacije dobiće na trajno korištenje stanove koji su vlasništvu grada Istočno Sarajevo uz mogućnost otkupa, rečeno je danas nakon sastanka rukovodstva Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ i gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića.

„Odluka o dodjeli stanova biće donesena na narednoj sjednici Skupštine grada. Riječ je o stambenim jedinicama koje su izgrađene u saradnji sa resornim ministarstvom i opštinama“, rekao je Vuković.

On je naveo da je danas razgovarano i o izgradnji spomen-obilježja koja su značajna i za lokalni nivo i za cijelu Republiku Srpsku.

„Ove godine je izdvojen novac za idejna rješenja spomenika `Kapija Istočnog Sarajeva`, koja će simbolizovati egzodus sarajevskih Srba, ali i spomen-obilježje Republike Srpske na Palama. To su veliki projekti i tek predstoji vrijeme u kojem treba uraditi idejna rješenja, projektnu dokumentaciju, predračun, a vjerujemo da neće izostati ni podrška cijele Republike Srpske“, istakao je Vuković.

On je izrazio nadu da će biti postignut i konsenzus o pozicioniranju spomen-obilježja žrtvama NATO bombardovanja.

Vuković je naveo da grad godišnje izdvaja 150.000 KM za dopunska prava boraca.

Predsjednik BORS-a Milomir Savčić zahvalio je gradu Istočno Sarajevo za dosadašnju podršku i brigu za boračku populaciju.

„Mi smo podržali sve projekte koje Skupština grada Istočno Sarajevo planira, pogotovo spomen-obilježja. NJihova briga se ogleda i u ovoj mogućnosti da boračkoj populaciji budu dodijeljeni stanovi uz mogućnost otkupa“, naglasio je Savčić.

Predsjednik BORS-a je rekao da će danas u Istočnom Sarajevu biti održana i sjednica Predsjedništva BORS-a na kojoj će, između ostalog, biti razmatran i Nacrt finansijskog plana BORS-a za 2020. godinu, te plan rada.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare