Stanove će moći da otkupe 32 boračke porodice

0
Stanove će moći da otkupe 32 boračke porodice

ZVORNIK – Zahvaljujući odluci Skupštine grada Zvornik, 32 porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida moći da otkupe stanove koji su im dodjeljeni u naselju Fetija, rekao je danas načelnik gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Željko Smiljanić.

On je rekao da će po završetku otkupa stanovi postati vlasništvo ovih porodica.

„Troškovi otkupa ovih stanova biće mali i uglavnom se odnose na sudske i troškove u katastru prilikom uknjiženja“, rekao je Smiljanić i dodao da će ove porodice stanove dobiti besplatno, osim ratnih vojnih invalida treće i četvrte kategorije za koje će cijena otkupa biti minimalna.

Stanovi za 32 porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide od prve do četvrte kategorije dodijeljeni su u julu prošle godine u skladu sa uredbom o stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

Izgradnja ove zgrade za boračku populaciju koštala je 1.115.000 KM, od čega je Vlada Republike Srpske učestvovala sa 85 osto, dok je učešće grada Zvornika bilo 25 odsto, a odnoslilo se na obezbjeđenje lokacije, infrastrukture, kao i drugih propratnih obaveza.

Skupština grada Zvornik donijela je juče odluku o davanju u zakup/otkup stanova dodjeljenih porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare