Stanković ostavio djela vrijedna življenja

0

BEOGRAD – Komemoracija povodom smrti poznatog srpskog patologa Zorana Stankovića održana je danas u Domu Vojske u Beogradu, na kojoj je istaknuto da je on bio izuzetan čovjek, vrijedan svakog poštovanja, stručnjak koji je uvijek govorio istinu, a ostavio je djela vrijedna življenja.

Od Stankovića, koga je smrt od posljedica virusa korona zatekla na mjestu predsjednika Koordinacionog tijela za Preševo, Medveđu i Bujanovac, govorima su se oprostile njegove kolege iz Koordinacionog tijela i Ministarstva odbrane Srbije, na čijem čelu je nekada bio.

Pored prisustvu porodice, kolega i prijatelja, komemoraciji su prisustvovali i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Opraštajući se govorima, njegove kolege i saradnici su istakli da je bio izuzetan i rijedak čovjek, častan, ispunjen tradicionalnim vrijednostima, koji je beskrajno volio svoju porodicu i državu Srbiju.

Bio je izuzetan kao patolog i vrhunski sturčnjak, iza kojeg je ostalo više od 5.000 izvršenih obdukcija i istraženih više od 50 masovnih grobnica.

Stanković je bio među najmlađim patolozima koji je vršio obdukciju 180 nastradalih rudara u rudniku Kreka, kod Tuzle.

NJegovi saradnici iz Koordinacionog tijela su istakli da Stanković nikada nije pravio razliku između ljudi ni po vjeri, naciji, boji kože ili statusu, već je bio beskompromisno iskren, čak i na svoju štetu, i uvijek je govorio istinu.

Kolege iz Ministarstva odbrane i sa Vojnomedicinske akademije, na čijem čelu je bio u jednom periodu, naglasile su da su Stankoviću struka i pravda bili na prvom mjestu, te da je o kontroverznim pitanjima govorio iskreno i beskompromisno.

Stanković će biti sahranjen danas u 15.30 časova na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana uz vojne počasti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare