Stanje bezbjednosti stabilno

0

ZVORNIK – Stanje bezbjednosti na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik u aprilu je bilo zadovoljavajuće i nije bilo događaja koji bi uznemirili građane, rekao je danas načelnik ove uprave Goran Abazović.
Abazović je na konferenciji za novinare izjavio da nije bilo teških krivičnih djela kao što su ubistva niti krivičnih djela počinjenih na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi.

On je naveo da je evidentirano blago povećanje broja krivičnih djela privrednog kriminaliteta i krivičnih djela koja se odnose na zloupotrebu droge.

Načelnik Sektora policije Vladan Vasilić kaže da je i situacija u oblasti javnog reda i mira u aprilu bila zadovoljavajuća, navodeći da su evidentirana 54 prekršaja, što je za 17 odsto manje nego u aprilu prošle godine.

Policija je, postupajući prema ovim prijavama, podnijela šest zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdala 40 prekršajnih naloga.

Vasilić je naveo da je u aprilu evidentirano 38 saobraćajnih nezgoda, što je za pet odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da su u oblasti kriminaliteta u aprilu evidentirana 84 krivična djela, što je za 13 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

„Od ovih krivičnih djela, 73 su iz oblasti opšteg kriminaliteta, jedno iz oblasti zloupotrebe droga i 10 iz oblasti prvrednog kriminaliteta“, rekao je Savić.

On je dodao da je zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnesen 81 izvještaj protiv 85 lica i naveo da materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi 47.626 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare