Stanišić: Ulaganja u obnovu elektromreže

0

Direktor preduzeća „Elektrodistribucija“ Pale Aco Stanišić rekao je da su u ovoj godini planirana sredstva u iznosu od 950.000 KM za revitalizaciju elektromreže visokog i niskog napona na području opštine Pale.

„U ovoj godini planirana su određena sredstva za revitalizaciju elektromreže na Palama,koja će biti realizovana u drugom dijelu godine zbog rebalansa plana budžeta i nabavki, jer smo finansijski u lošijoj situaciji nego što smo to planirali zbog epidemije korona virusa“, izjavio je Stanišić novinarima.

On je istakao da je prioritet poboljšanje kvaliteta u isporuci električne energije stanovništvu, kao i povećanje kvaliteta prenosa električne energije.

Stanišić je dodao da je naišao na razumijevanje u Vladi Republike Srpske za izgradnju novog dalekovoda prema Jahorini, čime će biti rasterećena elektromreža na području olimpijske planine.

„Naša molba za rezervnim dalekovodom za električnu energiju za Jahorinu uvažena je i taj projekat će biti realizovan. Radovi počinju ove godine, dok se završetak očekuje iduće godine“, pojasnio je Stanišić.

Kada je riječ o izgradnji nove gondole od Pala do Jahorine, Stanišić je naglasio da stanovnici Pala neće biti ugroženi što se tiče snabdijevanja električnom energijom zbog razvoja Jahorine.

On je naveo da će preduzeće „Elektrodistribucija“ usmjeriti sve svoje kapacitete na praćenje i realizaciju projekata, te pružiti adekvatnu tehničku podršku.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare