Stanišić: Stabilno snabdijevanje strujom

0

Zavisno preduzeće „Elektrodistribucija“ Pale usmjerilo je sve svoje kapacitete na to da i u ovim teškim vremenima isporuka električne energije svim njenim korisnicima bude bez prekida, padova napona i drugih smetnji, izjavio je za Srnu direktor ovog preduzeća Aco Stanišić.

On je rekao da je cjelokupno poslovanje „Elektrodistribucije“ Pale organizovano u skladu sa preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije i nadležnih institucija, odnosno uz poštovanje svih propisanih mjera zaštite od virusa korona.

„Angažovan je minimalan broj izvršilaca, neophodnih za poslovanje preduzeća. Sve naše starije kolege, kolege slabijeg zdravstvenog stanja, te one čiji posao je moguće vršiti sa druge lokacije, uputili smo na rad od kuće“, dodao je Stanišić.

On je naveo da je paljanska „Elektrodistribucija“ imala ambiciozne planove za ovu godinu, naglasivši da rukovodstvo preduzeća neće odustati od njihove realizacije nakon normalizacije situacije u Republici Srpskoj.

„Svjesni smo da će biti neophodno ubrzati dinamiku sporovođenja projekata, pa u trenutnim uslovima vršimo pripremu onih segmenata projekata koje je moguće realizovati iz vlastitih kapaciteta, poput projektovanja, planiranja i organizacije zakonskih, tenderskih i drugih procedura“, rekao je Stanišić.

On je zahvalio radnicima „Elektrodistribucije“ na tome što u ovim momentima daju svoj maksimalan doprinos da preduzeće i u uslovima vanredne situacije izvršava sve svoje obaveze prema korisnicima.

„Više od 95 odsto radnika našeg preduzeća odazvalo se preporuci Vlade Republike Srpske da dio svoje neto plate za mart uplate u Fond solidarnosti za pomoć privredi Republike Srpske, pokazujući time visok stepen razumijevanja problema u kojem se nalaze svi naši poslovni partneri i sugrađani angažovani u realnom sektoru“, istakao je Stanišić.

On je podsjetio da je „Elektroprivreda Republike Srpske“ donijela odluku o nabavci deset respiratora, koji će biti donirani bolnicama u Republici Srpskoj, dodajući da je i „Elektrodistribucija“ Pale pomoglo zdravstvenom sistemu Srpske u borbi protiv virusa korona.

„Sada je bitno učiniti sve što je na nama, kako bismo što prije prebrodili situaciju u kojoj smo i nastavili sa svim onim aktivnostima i projektima na kojima smo radili do prije mjesec dana“, istakao je Stanišić.

On je dodao da se „Elektroprivreda Republike Srpske“, a samim tim i paljanska „Elektrodistribucija“ nalaze u procesu restrukturiranja, čiji je cilj uspostavljanje efikasnog i profitabilnog preduzeća.

Jedan od prvih zadataka u ovom procesu, ističe Stanišić, jeste smanjenje broja radnika kojima je upućen poziv za dobrovoljni odlazak uz stimulativnu otpremninu.

„Na poziv se prijavilo 88 radnika, što je više od broja radnika koliko je potrebno smanjiti u ovom procesu, ali zbog vanredne situacije sve aktivnosti na ovom polju su stavljene na čekanje i biće nastavljene tek po normalizaciji stanja i uslova poslovanja u Srpskoj“, zaključio je Stanišić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare