SŠC „Pale“ proslavio školsku slavu

0
SŠC

Lomljenjem slavskog kolača i kulturno-umjetničkim programom danas je u Srednjoškolskom centru /SŠC/ „Pale“ proslavljena školska slava Sveti Sava.

Direktor SŠC „Pale“ Nedeljko Gazivoda rekao je novinarima da sve škole u Republici Srpskoj na današnji dan slavi krsnu slavu Svetog Savu.

„Mi smo se okupili sa našim učenicima, nastavnicima, profesorima i gostima kako bi se svi zajedno okrenuli prema liku i djelu Svetog Save i da nam ukažene put, put pravde, milosrđa i vjere u ono što je dobro. Ovdje smo priredili svetosavsku akademiju koju su pripremili učenici naše škole sa mentorom profesorom srpskog jezika“, navodi Gazivoda.

On Je zahvalio kumu slave, načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću, koji je poklonio računar sa svom pratećom opremom.

Gazivoda ističe da su ovom prilikom ispraćeni i penzioneri koji su radili dugo godina u školi i stekli uslove za odlazak u penziju, uz prigodne poklone.

Kum slave Boško Jugović rekao je da je i prošle godine bio kum školske slave, te da mu je drago zbog toga, jer je i sam pohađao ovu školu.

On je poželio mnogo zdravlja onima koji odlaze u penziju i dodao da ova škola postiže zavidne rezultate, te da im želi da budu još bolji.

„Želim da se svetosavski duh i entuzijazam provlače kroz čitavu godinu, a ne samo danas“, poručio je Jugović.

Učenica trećeg razeda u Srednjoškolskom centru Pale Sara Gluhović izjavila je da su učenici pripremili svetosavsku svečanost koju izvodi dramska recitarorska sekcija „Besjedništvo“ i da pridaju veliki značaj i pažnju ovoj svečanosti, zato što je Sveti Sava otac škole i crkve.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare