Srpski radikali opštine Sokolac odilježili krsnu slavu Sv. Tri Jerarha

0

SOKOLAC – Opštinski odbor Srpske radikalne stranke Dr.Vojislav Šešelj, Sokolac, lomljenjem slavskog kolača i prigodnom svečanošću, obilježio krsnu slavu stranke, Sveta Tri Jerarha.

Nakon svečanog čina, lomljenja svalskog kolača u manstiru Sv. Proroka Ilije, prisutnim se obratio sveštenik Mladen Vidaković istakavši da su sveti: Gligor Bogoslov, Jovan Zlatousti i Vasilije Veliki, stubovi pravoslavlja.

U vremenu kada je pravoslavlje, bilo u velikoj ideološkoj krizi, oni su se dogovarali i dogovorili, ujedinili i nama za navijek ostavili poruku da se međusobno razumijemo, uvažavano, da se množimo i ne gložimo. I Zato mi danas i uvijek ćemo ih slaviti, Bogu se moliti i sa tri prsta krstiti. Svima vama, i nama, koji slavimo današnji praznik primjer naših svetitelja neka bude vječna pouka. Neka vam je sa srećom i na mnogaja ljeta, između ostalog rekao je sveštenik Vidaković.

Bez obzira va vrijeme,politička previranja i okolnosti u kojima živima, uz puno uvažavanje različiotosti u mišljenjima, Opštinski odbor Srpske radika stranke Dr. Vojislav Šešelj će slaviti svoje svetitelje u nadi da su pred nama bolja vremena u kojima su Srpski radikali bili i jesu uz svoj narod i Srpsku pravoslavnu crkvu, jedinstvena je poruka učesnika slavskog druženja sokolačkih radikala.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments