Srpske žrtve neće biti pronađene sa Salihovićem na čelu Tužilaštva

0

ISTOČNO SARAJEVO – Saradnja glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića sa Institutom za nestala lica /INL/ BiH isključivo preko Amora Mašovića siguran je znak da porodice nestalih sarajevskih Srba nikada neće otkriti gdje su posmrtni ostaci njihovih najmilijih, izjavio je Srni predsjednik Udruženja porodica nestalih Sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić.


Navodeći da Salihović svu korespondenciju sa Institutom vodi samo preko Mašovića, bez obzira ko je predsjedavajući Kolegijuma direktora Instituta, Mandić pita otkud Salihoviću kao glavnom tužiocu BiH pravo da sarađuje samo sa jednim čovjekom iz Instituta.

„Kako da očekujemo da ćemo naći naše nestale u Sarajevu kad ih je Mašović sakrio tako da ih već 23. godinu ne možemo naći. Mašović nije krio srpske žrtve samo u Sarajevu, nego širom BiH“, naglašava Mandić.

On smatra da Salihovićevi dosadašnji postupci u ekshumacijama srpskih žrtava, kao što su obustavljanja ekshumacija, neplaćanje radova na ekshumacijama i probnom kopanju, samo pokazuju da Tužilaštvo BiH sa njim na čelu provodi diskriminaciju nad srpskim žrtvama i njihovim porodicama.

Mandić je istakao da je na ovu činjenicu ukazao i samom Salihoviću u pismu koje mu je uputio.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare