Na Ravnoj Romaniji danas je na najveći jarbol ponovo podignuta zastava Republike Srpske, koju su nedavno srušili vandali.

Nekadašnji komandant specijalne jedinice „Vukovi sa Drine“ u sastavu Vojske Republike Srpske Milan Jolović poručio je da nijedan vandal neće spriječiti to da se srpska trobojka vijori na ovoj planini, kao i da je na nadležnim organima da otkriju počinioce nedjela i adekvatno ih kazne.

Jolović, koji je inicijator postavljanja zastave, rekao je novinarima da su dobili veliku podršku naroda ovog kraja da obnove zastavu i da je čuvaju.

Predsjednik Udruženja ratnih veterana specijalne brigade „Garda panteri“ Petar Cvjetinović iz Bijeljine poslao je sa Ravne Romanije poruku da će pripadnici elitnih jedinica čuvati srpsku trobojku i da neće više nikada dozvoliti da se sruši.

„Mi ćemo, kao i uvijek, biti složni kada su u pitanju ovakve akcije i sarađivaćemo ubuduće još više kao koordinacija elitnih jedinica na pitanjima važnim za Republiku Srpsku“, naveo je Cvjetinović.

Cvjetinović je poručio srpskim političarima da treba da se slože i rade u interesu Republike Srpske.

Ponovnom podizanju zastave Republike Srpske na najveći jarbol prisustvovali su danas predstavnici specijalnih elitnih jedinica Vojske Republike Srpske iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata „Pantera“ iz Bijeljine, „Vukova sa Drine“ iz Zvornika, „Mandinih lavova“ iz Ugljevika, „Peša“ iz Brčkog i ostalih specijalnih jednica Vojske Srpske, te mještani Ravne Romanije.

Zastava Republike Srpske na najvećem jarbolu, podignuta 19. maja 2017. godine uz magistalni put Sarajevo-Zvornik na Ravnoj Romaniji, srušena je u noći između subote i nedjelje, 10. na 11. februar.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Ujkama i Srbomrziteljima ne smeta samo zastava simbol slobode Srpskog naroda, njima smeta Srpski narod u cjelini, u tome je poenta ovog vandalskog i kukavičkog nedjela. Zastave će se akobogda uvijek vijoriti širom Republike Srpske, a dušmani mogu samo da crknu od muke.